Noul SANTA FE

PUR SI SIMPLU REMARCABIL

Un mix perfect de siguranta, economie de carburant si performante dinamice.
Alaturi de designul remarcabil, Santa Fe este dotat cu o serie de tehnologii inteligente si propulsat de motoare imbunatatite, cu eficienta sporita.

Personalitate, dinamism si agresivitate
“Storm Edge” – conceptul aflat la baza designului Santa Fe face parte din filosofia “sculptura fluida” si reda imaginile puternice ale naturii.

Pilot automat inteligent (ASCC)
Noua functie ofera o experienta mai relaxanta conducatorului auto. Odata viteza setata, sistemul o va mentine automat constanta. In cazul in care autovehiculul din fata accelereaza sau incetineste, ASCC va ajusta automat viteza, mentinand o distanta confortabila fata de acesta, luand in considerare conditiile existente de trafic. Disponibil pentru versiunea cu transmisie automata

Sistemul de franare automata la detectarea pietonilor (AEB)
Avertizeaza conducatorii auto in legatura cu situatiile de urgenta, actionand in mod autonom frana, in cazul in care este necesar. Utilizand senzorii si camerele disponibile, sistemul opereaza urmand trei etape, avertizand initial conducatorul auto prin semnale vizuale si sonore si crescand gradual forta de franare. In cazul unui impact iminent, sistemul va actiona automat franele, pentru a evita sau diminua forta impactului. Disponibil pentru versiunea cu transmisie automata

Sistemul de monitorizare a unghiului mort (BSD)
Pentru a usura si mai mult sarcina conducatorului auto si pentru siguranta sporita, acest sistem a fost introdus si pe noul model Santa Fe. Utilizand tehnologia radar, BSD impreuna cu sistemul de asistenta la schimbarea benzii de rulare monitorizeaza colturile laterale spate ale masinii si, in cazul in care este detectat un alt autovehicul, un semnal de alerta apare in retrovizoarele exterioare.

Sistemul de asistenta pentru faza lunga (HBA)
Sistemul contribuie la maximizarea vizibilitatii activand faza lunga, pe care o va dezactiva cand va sesiza trafic din directia opusa.

Sistem de avertizare la deplasarea in marsarier (RCTA)
Senzorii BSD detecteaza vehiculele aflate in spate, atunci cand autovehiculul este scos din spatii de parcare cu vizibilitate redusa, avertizand conducatorul auto prin semnale sonore si vizuale.

Sistem de monitorizare 360°
Un nou sistem inovator de monitorizare, care utilizeaza o serie de camere plasate strategic pentru a oferi conducatorului auto vizibilitate completa 360° in jurul autovehiculului. Aceasta functie este utila in momentul parcarii in spatii restranse.
Disponibil pentru versiunea cu transmisie automata

Mai multa calitate
Cel mai recent sistem de navigatie combina sistemul radio digital DAB cu sunetul Infinity Premium, oferind conducatorului auto si pasagerilor o interfata de inalta calitate, inclusiv cea mai performanta tehnologie audio.

DESIGN SPORTIV SI ATRAGATOR

Faruri cu sistem HID
Proiecteaza o lumina mai puternica si o raza mult mai lunga, fara a distrage atentia conducatorilor auto care se deplaseaza din sens opus. Culoarea si intensitatea luminii sunt setate pentru a fi similare celor din timpul zilei.

Grila radiatorului
Cea mai recenta versiune a modelului Santa Fe pastreaza elementele cheie de design ale familiei Hyundai, printre care si grila frontala hexagonala cu finisaje cromate.

Proiectoare de ceata frontale cu lumini de zi cu tehnologie LED (DRL)
Parte integranta a barei de protectie fata, farurile ofera mai multa vizibilitate in conditii de ceata.

MIZAND PE STIL SI ATRACTIVITATE

Interior
Fiecare detaliu a fost proiectat pentru a oferi o nota personala.

Comenzi pe volan
Poti pastra permanent controlul asupra autovehiculului, fara a lua mainile de pe volan.

Sistem de climatizare
Permite ajustarea individuala a temperaturii optime atat pentru conducatorul auto, cat si pentru pasagerul din fata, indiferent de durata calatoriei.

Scaune incalzite si ventilate
Confort in oricare anotimp. Santa Fe iti asigura un mediu calduros iarna si racoare vara.

Performante excelente si tehnologii avansate pentru siguranta
A conduce modelul Santa Fe este intotdeauna o experienta placuta, indiferent de conditiile meteo sau tipul de drum.

2.2 CRDi – motor diesel – Propulsorul diesel 2.2 litri CRDi dezvolta 200 CP la 3.800 rpm, cuplul maxim fiind de 441 Nm/1.750 – 2.500 rpm.

MANEVRABILITATE SPORITA

Sistem avansat de control al tractiunii in viraje (ATCC)
Pentru a vira mai usor si a spori agilitatea, echipa de ingineri Hyundai a dezvoltat un sistem avansat de control al tractiunii in viraje (ATCC).

Suspensie fata – spate
Suspensia fata McPherson ofera mai multa stabilitate atat la acceleratie, cat si la franare. Suspensia spate multi-link face posibila crearea unui compartiment spatios, oferind o calatorie mai confortabila.

Transmisie automata in sase trepte
Transmisia automata cu sase rapoarte ofera operare intuitiva.

Transmisie manuala in sase trepte
Pentru pasionatii de condus care prefera sa schimbe singuri treptele de viteza, Hyundai propune o transmisie manuala in sase trepte.

SIGURANTA, O PRIORITATE

Sistem de franare automata la detectarea pietonilor
Senzorii si camerele montate frontal scaneaza suprafata de rulare pentru a identifica autovehiculele care se deplaseaza si pietonii. In cazul in care sistemul identifica un potential pericol, acesta emite un semnal sonor si aplica automat o forta de franare, a carei intensitate creste treptat, pentru a evita riscul unui accident.
Disponibil in anumite regiuni.

Pilot automat inteligent (ASCC)
Noua functie ofera o experienta mai relaxanta conducatorului auto. Odata viteza setata, sitemul o va mentine automat constanta. In cazul in care autovehiculul din fata accelereaza sau incetineste, ASCC va ajusta automat viteza mentinand o distanta confortabila fata de acesta, luand in considerare conditiile existente de trafic.
Disponibil pentru versiunea cu transmisie automata

Sistemul de monitorizare a unghiului mort (BSD)
Senzorii sistemului monitorizeaza traficul din jurul autovehiculului, avertizand conducatorul auto in momentul in care participantii la trafic intra in unghiul mort al acestuia. Sistemul emite un semnal de alerta vizual, in oglinda retrovizoare corespunzatoare si unul pe ecranul instrumentarului de bord. Daca un alt vehicul este detectat in momentul in care soferul semnalizeaza o schimbare a benzii de rulare sau un viraj, sistemul emite o alerta sonora.

Sistemul de avertizare la parasirea benzii de rulare
Contribuie la diminuarea riscului de accidente datorate parasirii benzii de rulare, din cauza oboselii sau neatentiei conducatorului auto.
Disponibil in anumite regiuni.

Sistemul de asistenta pentru faza lunga (HBA)
Sistemul contribuie la maximizarea vizibilitatii activand faza lunga, pe care o va dezactiva cand va sesiza trafic din directia opusa.
Disponibil in anumite regiuni.

Sistemul de management al stabilitatii vehiculului (VSM) si
Sistemul de control electronic al stabilitatii (ESC)

Reduc riscul de a pierde controlul vehiculului in conditii de aderenta scazuta, corectand trasa.

Asistenta la pornirea din rampa (HAC) si
Controlul franarii in panta (DBC)

HAC identifica momentul in care vehiculul se afla pe un plan inclinat si previne riscul alunecarii in spate a acestuia la pornirea in rampa.
DBC contribuie la mentinerea controlului in timpul coborarii pantelor.

Sistem de control al tractiunii (TCS)
Monitorizeaza permanent acceleratia si suprafata de rulare. In cazul in care sistemul identificata o neconcordanta intre cele doua, ajusteaza acceleratia si adapteaza tractiunea in asa fel incat autovehiculul sa nu piarda controlul si sa isi mentina traiectoria dorita.

Sistem de sapte airbaguri
Porneste linistit la drum datorita sistemelor de siguranta integrate, printre care cele sapte airbaguri: doua frontale, doua laterale si doua cortina, care asigura protectia de jur imprejurul habitaclului, dar si una pentru genunchii conducatorului auto. Imaginea este cu titlu de informare.

Sistem de asistare a franarii (BAS)
In momentul in care sistemul recunoaste o urgenta, acesta aplica o presiune mecanica asupra franelor pentru ca autovehiculul sa se opreasca.

Sistem de monitorizare a presiunii in anvelope (TPMS)
Sesizeaza si notifica scaderea presiunii in oricare dintre anvelope, afisand informatiile pe instrumentarul de bord. Disponibil in anumite regiuni.

MAI MULT CONFORT

Santa Fe ofera echipamente si sisteme pentru a asigura confortul si siguranta soferului si a pasagerilor deopotriva.

  • Sistem audio cu 10 incinte acustice
  • Sistem inteligent de asistenta la parcare (SPAS)
  • Portbagaj cu deschidere automata
  • Lumini inteligente adaptive cu Xenon (DBL)

Frana de mana actionata electric (EPB)
Usor de utilizat, frana de mana este activata prin apasarea unui buton.

Sistem Start-Stop
Este un mod rapid si usor de acces si demaraj. Acest mecanism de pornire a motorului necesita doar prezenta cheii in vehicul. Nu este necesara decat apasarea unui buton.

Sistem de dezaburire automata
In momentul in care geamurile se aburesc, un senzor detecteaza condensul de pe parbriz si initiaza automat functia sistemului de aer conditionat.

Faruri cu iluminare laterala (SBL)
Sistemul inteligent cu lumini autoadaptive sporeste siguranta in orice viraj. Lumina este orientata in functie de unghiul de rotire a volanului, imbunatatind vizibilitatea si timpul de raspuns al conducatorului auto.

Sistem de dezghetare
Plasat la baza parbrizului, sistemul de dezghetare automata topeste rapid particulele inghetate.

Priza de 220V
Priza de 220V permite incarcarea dispozitivelor mobile chiar si in timpul deplasarii.